jannachan (jannachan) wrote in neutral_art,
jannachan
jannachan
neutral_art

 • Location:
 • Mood:
 • Music:

Jaaroverzicht 2008

2009 staat voor de deur dus vonden wij het de hoogste tijd voor een Neutraal Jaaroverzicht.

2008 was een bewogen jaar voor niet alleen Neutral maar ook voor de leden.

Januari
Twee van onze leden doen mee aan een Mangafique tentoonstelling in het stadhuis in Utrecht. De tentoonstelling trekt vele mensen tijdens de opening op 6 januari tijdens de Utrechtse Nieuwjaarsduik. Op die dag verkoopt Neutral samen met andere doujinshi cirkels, doujinshi in het stadhuis. Er waren vele belangstellende. De officiele opening was 11 januari.

Maart
De stripbeurs in Rijswijk, waar Neutral het eerste weekend van maart aanwezig was.
Aniway komt met het 11e nummer. Neutral had in dit nummer een fraaie bijdrage van 5 bladzijde manga. De manga ging over Teun, Jet en Sam. In nummer 10, dat verscheen in 2007, had Neutral ook al een bijdrage geleverd en sierde Teun, Jet en Sam op een fraaie poster.

Mei
Tijdens Animecon was Neutral dit jaar uiteraard ook aanwezig. Met een nieuwe Dokidoki bundel; Mèmoires. Een doujinshi gewijd aan de verschillende karakters uit X, een hit manga van CLAMP.

Juni
De grootste stripbeurs der Nederlanden werd gehouden in Haarlem, waar Neutral te samen met Mangafique aanwezig was. De beurs was gezellig en druk bezocht.

Juli
Chibicon werd gehouden, ook dit jaar weer in Utrecht. Neutral kwam dit keer met een nieuwe kleine bundel. Neutraal; een geheel Nederlandstalige bundel met kleine verhaaltjes, foto's, tekeningen en andere loosheid. Al met al een klein kijkje in de wereld der Neutralen.

Augustus
Deze maand werd Mangafique voor een tweede maal uitgenodigd een tentoonstelling te houden en wel in de gemeente Kampen, bij Zwolle. De lokatie kon niet beter; een middeleeuwse poort met twee fraaie torens alwaar het werk hing. De tentoonstelling duurde de gehele maand augustus en viel te samen met het Kamper Stripspektakel. Een gezellige kleine stripdag met fraaie brassband, veel Nederlandstalige muziek en vooral veel kinderen.

September
Eind september was het tijd voor Abunai, dit jaar gehouden in Zwolle. Neutral was uiteraard van de partij en ditmaal met een nieuwe regenboog bundel; Himawari. Abunai was dit jaar een interessante conventie met vele interessante voorstellen.

December
Neutral verkoopt sinds deze maand 2 van haar regenboog bundels bij de Belgische vrienden van Archonia


2008 was met oprecht een interessant jaar te noemen. We kregen de kans Neutral en manga opzich meer te promoten in het ganze land en sinds december dus ook daar buiten!

Wat zal 2009 ons brengen? Wel daar kunnen we met zekerheid een aantal dingen over zeggen.
Twee bundels staan er op het programma en een derde en misschien zelfs wel vierde die zich daar aan toe zal voegen. Ook werken zullen we samenwerken met Teatales, die ons gevraagd heeft een bijdrage te leveren aan een nieuwe bundel.
Een nieuwe tentoonstelling in Arnhem staat ook op de agenda net als vele stripbeurzen en conventies. Hopelijk komt ook in 2009 de oosters georienteerde en geinspireerde bundel uit, uitgegeven voor onze vriend van uitgeverij BeeDee, waar Neutral waarschijnlijk ook een plekje in heeft weten te bemachtigen.
In 2009 zal ook de website eindelijk een nieuw jasje krijgen, dat werd wel tijd ook.


Voor nu wensen wij u in ieder geval een PRETTIG 2009


Tags: jaaroverzicht
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic
  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 2 comments