jannachan (jannachan) wrote in neutral_art,
jannachan
jannachan
neutral_art

 • Location:
 • Mood:
 • Music:

Stripbeurs Rijswijk - dag 1

RIJSWIJK - van onze verslagaap
Dit jaar van Neutral voor het eerst aanwezig op de stripbeurs in Rijswijk, samen met hun mede collega's van Mangafique. Na een vertraging, mede mogelijk gemaakt door de NS, kwamen wij dan eindelijk aan op het mooie en vooral ook overdekte station van dit voordorp van Den Haag. De trein stroomde leeg en een grote stoet met gothics baande zich een weg naar de beurshallen in Rijswijk. Ook de 2 Neutrale apen die zaterdag aanwezig waren op de stripbeurs, behoorde tot deze stoet. Wel eens waar helemaal achter aan. Eenmaal aangekomen, bleek de achterdeur (een grote garage deur) al dicht te zijn, waardoor wij mooi in de rij vol gepeupel mochten gaan staan. Verblijd drongen we voor, want ja we waren immers standhouders, tot groot ongenoegen van de rij met gepeupel. Na 5 minuten worstelen kwamen we dan eindelijk aan waar we moesten zijn. En zelfs dit was nog lastiger dan gedacht. Er waren namelijk 3 hele beurzen; een CD beurs, een Gothic en Fantasy beurs en dan ook de stripbeurs nog! 
Maar goed, we kwamen dus heel aan, richtte ons mooie tafeltje in en gingen zitten. Lang zitten. Gelukkig hadden we manga bij ons die nodig afgemaakt moesten worden, dus dat kon mooi gebeuren! 
  We hebben op deze bewuste zaterdag wel 3 hele bundels verkocht! Eén bundel aan een smallpress meneer, die zich op de hoogte houdt van alle smallpress aangelegenheden in Nederland en 2 bundels aan een jongetje dat te verlegen was en zich dus anoniem hield (maar we weten nu wel wie het is!). Dat was dus alle omzet van die dag.
  Gelukkig was het gezellig met de mede Mangafique collega's en gingen we achteraf eten. Wat ook een avontuur opzich was. We moesten ons begeven naar een wok restaurant in het mooie Den Haag, omdat de chinees van vorig jaar vol zat. Bij het restaurant geraken was nog een operatie opzich. Ons aller Ming, van kaaskoek, reedt ons (een mac_oni, een nwop, een okaampje en een janna) de weg over. Onder het genot van Locoroco 'buru buru' muziek was dit gelukkig weinig kwalijks te noemen.
  Toen kwamen we aan, bleven we aan de vloer plakken en propte we ons vol. Daarna was het tijd om terug te gaan naar het fraaie brabant. Ditmaal was de auto van ons aller Ming iets voller en moesten den dori en den janna samen op de bijrijders stoel. We pasten nog in de riem, we waren net een siamese 2-ling (jaja). Het was alleen wel even broekpoepen geblazen toen we de politie tegen kwamen en daarna bij een stoplicht nog naast een controlerende agent persoon stopte! Maar we hebben het zonder boete gehaald! 
  Wat een avontuur dus! De terug reis van roddel vol en als afsluiter van deze dag lag mijn bed uitermate goed. 
Foto's volgen wellicht nog?
Tags: locoroco, mangafique, rijswijk, stripbeurs
Subscribe
 • Post a new comment

  Error

  default userpic
  When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
  You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
 • 0 comments